Петте петна, които бебетата сътворяват непрекъснато и как да се справим с тях

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baby-clothes

Бебетата са машини за петна, забелязали ли сте?

Вода да им даде човек, пак по някакви необясними и магически начини ще сътворят петно, което с дни ще се мъчим да премахнем, в повечето случаи безрезултатно.

Разбира се, няма как да им се сърдим за това, на първо място, защото са толкова очарователни, дори целите им дрехи да са покрити с петна.

Всякакъв тип петна

Накиснете дрешката, разтъркайте петното и поръсете със сода за хляб и няколко капки бял оцет. Изчакайте няколко минути, докато шупне, след което изперете по обичайния начин с прах за пране, предназначен за бебешки дрешки. Ако тъканите позволяват пуснете пералнята на по-висока температура.

Петна от бебешки пюрета и храни

Внимателно изтъркайте остатъците от всякаква храна, след това обърнете дрешката наопаки и изплакнете със студена вода. Нанесете течен перилен препарат върху петната и накиснете за 30 минути в студена вода. Изплакнете обилно и изперете в пералнята на възможно най-високата температура, която е обозначена на дрешката с бебешки прах за пране.

Петна от бебешко олио

Натъркайте петната от бебешко олио с обикновен сапун за пране и изплакнете с гореща вода. Изпетере на висока температура в пералнята машина.

Петна от акита

Отстранете всякакви остатъци от акита над тоалетната чиния, след това изплакнете обилно под течаща студена вода. Третирайте петната с течен препарат, специално предназначен за третиране на упорити петна, оставете настрани за няколко минути, а след това накиснете в топла вода за около час. Накрая изперете в пералнята на възможно най-висока температура, според указанията на етикета.

Петна от напишкано

Изплакнете дрешката със студена вода първо отвътре навън. След това обработете петната с течен сапун и накиснете в хладка вода за около час или повече, ако петната са повече или са по-стари. След това изперете в пералнята на възможно най-високата позволена температура с прах за пране на бебешки дрешки.

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Бебето Полезно

Етикети:

1,897 преглеждания

Comments are closed.