Съвети при храненето в ресторант с дете

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Храненето в ресторант с малко дете може да звучи като неизпълнима задача за много от родителите, но с правилния подход, това може да се промени. Изискват се известни усилия, докато детето се научи как е правилно да се държи на обществено място, но веднъж след като този навик е създаден, ще видите как храненето навън ще се превърне от кошмар в приятно семейно изживяване. Ето няколко съвета как да постигнете това:

Изберете подходящото заведение

Ако не можете да си представите, че детето ви ще се намира на определено място, без да предизвика пълен хаос, вероятно това не е подходящото място, което да изберете. Стремете се да намерите заведение, подходящо и за деца, особено ако за първи път ще вечеряте заедно.

Планирайте спрямо графика за сън на детето

В случай че детенцето ви е уморено, това несъмнено може да доведе до непредвидени ситуации, обвързани с настроението му, така че планирането на храненията в зависимост от графика за съня, е препоръчително.

Направете резервация

Едно е да очаквате, че малчуганът ще се държи добре по време на хранене, но съвсем друго е да го накарате да чака за маса. Ако предварително имате резервация, това може да помогне за по-гладкото преминаване на вечерта.

Носете нещо, което детето обича да хапва

Макар че ресторантите могат да ви осигурят много разнообразна храна, никой не знае дали тя ще се хареса на детето. Носенето на резервни неща за хапване е задължително при храненето навън с деца.

Подгответе се за разсейване

Понякога се налага да вземете телефона или таблета, за да отвлечете вниманието на детето, когато сте навън. Винаги обаче е добре да избягвате прекаленото време, прекарано пред екрана, особено по време на хранене. Други варианти, които да опитате, за да държите малчугана зает, са да носите в себе си малки играчки или книжки за оцветяване.

Платете сметката по-рано

Плащането на сметката по-рано е сигурен начин да се уверите, че сте готови да си тръгнете, когато вашето мъниче реши, а това може да се случи във всеки един момент.

Вечерята навън с малко дете не трябва да бъде плашеща. Това е нещо малко, но специално, което децата трябва да изпитват от време на време. С известна подготовка и малко практика вие и вашето дете ще можете да се наслаждавате на храненето навън.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,780 преглеждания

Comments are closed.