• No categories

Как да си облечем закачалка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

http://elia100sheep.blogspot.com/

Сигурно сте виждали закачалки, облечени с текстил. Често са елемент от декорацията на някоя красива снимка от някое списание. Ами, правят се много лесно. Вижте как:


Какво ви трябва:

– плат, колкото четири пъти закачалката – 2 парчета за отвън и две за отвътре, вътрешният плат може да е по-обикновен и едноцветен. Една голяма закачалка се побира в правоъгълник около 50х30 см 

– лист хартия

– молив

– шевна машина

– ножица


Първо трябва да си нарисувате кройката или да сложите закачалката, която ще обличате върху голям лист хартия и да нарисувате контур около нея, колкото е самата тя, като вземете в предвид и дебелината й, т.е. ако е 2 см дебела, рисувате кройка поне с 1 см по-голяма. Във всеки случай не трябва да е по-малка от необходимото. Може да нарисувате само половината и след това да я обърнете.


Рисувате си с молив кройката върху плата. Важно е да рисувате от обратната страна на плата. Изрязвате на 1-1,5 см от така нарисуваната кройка четири парчета – вътрешно и външно. Когато подредите парчетата за рязане, те трябва да са лице към лице на щампите, защото така ще се шият.


Първо се шие само долната част (къдравата, или онази, която е отворена). Къдриците се обръщат и гладят. И за лицето и за гърба. После двете части – предна и задната със зашити къдрици се ушиват заедно. Оставя се по 1 см в средата горе, през където ще минава закачалката, както и в горната част на вътрешния плат, за да може да се обърне.

Обръщате цялото нещо през оставения отвор на вътрешния плат и довършвате.


Готовата закачалка може да е чудесен елемент от ретро декорация, както и може да се използва по предназначение!


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,804 преглеждания

Comments are closed.