Децата, които се хранят с прясна храна са с по-висок коефициент на интелигентност

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deca-hranaСпоред научно проучване, децата, които консумират т.н. „фаст фууд“, имат по-нисък коефициент на интелигентност, в сравнение с връстниците си, които се хранят с домашно приготвена прясна храна. В проучването на експерти от Лондонския университет са участвали 4000 деца на възраст от 3 до 5 години,  а резултатите буквално шокирали специалистите. Проучването им доказва, че начинът по който се хранят децата пряко въздейства върху нивото на интелигентността им. Изследователите са категорични, че честата консумация на храна, приготвена в домашни условия от пресни продукти определено има положително въздействие върху емоционалното и психично развитие на децата.

Друго проучване, проведено от австралийски учени показва, че децата, които се хранят с „фаст фууд“ имат по-ниски постижения в училище и с поне две точни по-ниски резултати на тестовете за интелигентност, отколкото децата, които редовно приемат здравословна храна.

Според друго научно проучване на американски учени, публикувано преди време, децата, които се хранят с пържени картофи и пица в ранна детска възраст имат пет точки по-ниски резултати на тестовете за интелигентност от своите връстници, които редовно приемат пресни плодове и зеленчуци.

www.healthyfoodhouse.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

22,235 преглеждания

Comments are closed.