• Няма категории

Млечна супа с яйца и кус-кус

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

krem supa s krutoni

Необходими продукти:

- 4 яйца

- 400 г кисело мляко
- 2 с.л. брашно
- 1 шепа кус-кус
- 1 ч.л. масло
- 1 л вода
- джоджен
- сол на вкус
- кашкавал (сирене) за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разбийте добре яйцата с киселото мляко и брашното, до получаването на гладка смес.

2. Сложете водата да заври, подсолете я и изсипете кускуса.

3. Когато е готов, бавно прибавете млечно-яйчната смес, като разбъркване непрекъснато. Оставете да ври 5 минути на тих огън, без капак.

4. Разтопете маслото, като внимавате да не се запържва, добавете щипка джоджен и го прибавете към супата. Разбъркайте и свалете от котлона.

5. При сервиране поръсете с настърган кашкавал или натрошено сирене.

Вкусна идея: може да си приготвите брускети или крутони, които да сервирате към супата.

krutoni za supa-1За чеснови крутони са ви нужни: 

Няколко филии стар хляб, 3 скилидки чесън, 3-4 с.л. зехтин (олио), 1/2 ч.л. сол.
В подходящ съд смесете пресования чесън, мазнината и солта. Разбъркайте и оставете 20 минути да престои. През това време нарежете хляба на малки кубчета и загрейте фурната на 180 градуса. Прецедете чесновата смес и полейте с нея крутоните. Разбъркайте и прехвърлете в тава. Печете 15-тина минути, докато станат златисти, като разбърквате от време на време. 

   

Още вкусни предложения:

Nejni petifuri   Нежни петифури

salata s rukola, proshuto i smokini   Салата с рукола, прошуто и смокини

vegetarianska pizza   Домашна вегетарианска пица

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

8,115 преглеждания

Comments are closed.