• No categories

Лесни и бързи банички с пилешко месо

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
banichki-s-pileshko

Необходими продукти:

1 пакет бутер тесто

1 парче пилешки гърди

350 гр зеленчуков микс

1 чаена лъжичка доматено пюре

4 с.л. растително масло

1 глава лук

Черен пипер

сол
мащерка
жълтък за намазване
сусам

 Начин на приготвяне: 

След като бутер тестото се размрази на стайна температура (ако е замразено) го разточете на тънка кора и разрежете с остър нож на 12 еднакви квадратни парчета.

В п-дълбок съд задушете лука в мазнината с малко вода, докато стане прозрачен, прибавете пилешкото месо, зеленчуците, доматеното пюре и подправките. Задушете плънката около 6-8 минути. (Можете да приготвите тази рецепта и с кайма).

Поставете по една супена лъжица (или малко повече) от плънката върху бутер тестото и загънете като пликове за писма. Подредете баничките в тавичка, постлана с хартия за печене със загънатата страна надолу. Разбийте жълтъка с няколко капки олио и намажете баничките и поръсете със сумам, маково или ленено семе.

Изпечете ги в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 20-25 минути.

Още подробности за тази рецепта вижте във видеото.

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,139 преглеждания

Comments are closed.