• Няма категории

Кекс с череши

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

keks s chereshi

Дойде сезонът на черешите. Десертите, които може да приготвите с този вкусен плод не са малко. Предлагаме ви една, която е толкова вкусна, че поне за един ден ще пренебрегнете схемата си за влизане във форма за лятото.

Продукти:

  • 300-400 гр череши
  • 3 яйца
  • 1 ½ ч.ч захар
  • 1 ч.ч олио
  • ½ кофичка кисело мляко
  • 2 ч.ч брашно
  • 1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Измийте черешите и им извадете костилките. Може да ги оставите цели или да ги нарежете на половинки.

2. Разбийте яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко, бакпулвера и мазнината, отново разбъркайте. Добавете брашното на части, докато стане гладка смес.

3. Изсипете в намазнена и набрашнена форма за кекс или друга тавичка. Черешите оваляйте в малко брашно и разпределете равномерно, като част от тях натискайте към дъното, друга оставете на повърхността.

4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато кексът се надигне и хване коричка го извадете и покрийте с алуминиево фолио. Намалете фурната на 150 градуса и продължете печенето до готовност.

5. Изчакайте да изстине преди да го нарежете. Може да поръсите с пудра захар и да сервирате със сметанов сладолед.


Още рецепти за кекс:

shokoladovo-portokalov keks   Шоколадово-портокалов кекс

detski mufini   Бебешки мъфини

cake-s-maskarpone   Кейк с маскарпоне, боровинки и касис

4. shokoladovo-portokalov keks

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

17,251 преглеждания

Comments are closed.