14 звездни майки, които кърмят децата си

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo


Известните личности са хора като хора – те също раждат и отглеждат бебета и имат безсънни нощи. Има и такива, които успяват да съвместят живота си на звезди с привързаното родителство и кърменето. Е, да си богата и позната на целия свят майка не е съвсем същото като да си средностатическа такава, но по отношение на кърменето богатствата и славата не помагат. Ето някои от известните майки, които избраха да кърмят бебетата си, без значение от цената, която трябваше да платят като медийно внимание и отказване на професионални ангажименти.

1. Кейт Мидълтън

Celeb_Breastfeeding_Kate_Middleton_P

Тя е красива, известна и вниманието на целият свят беше фокусирано първо към нарастващото й коремче, после върху неколкодневното й преносване, след това върху раждането и първите снимки на бебето, върху все още бременното й коремче и избора на рокля за напускане на болницата, а после и върху избора на фотограф (баща й?! нечувано!) за първите официални снимки на младото кралско семейство. Не е лесно да си Кейт Мидълтън и от момиче от обикновено семейство да станеш част кралското такова, а бебето ти да е третия по ред претендент за короната на най-влиятелното кралство на света. Но Кейт се оказа добре подготвена за всичко, което я очакваше – от натискът върху личния й живот и избора на раждане (защо бебето закъснява, дали не трябва да избере предизвикано раждане или цезарово сечение) до начина, по който ще се грижи за малкия Принц Джордж. И тя избра той да получи най-доброто начало – грижите на мама и тати, далеч от светския шум и близо до гърдите на мама.


2. Шакира

Celeb_Breastfeeding_Shakira_P

Когато Шакира заяви, че ще кърми малкия Милан, докато не влезе в колеж, целия свят реагира бурно – от „Три пъти ура за Шакира!“ и „ Браво!“, до „Аман от откачени майки, произвеждащи извратено поколение!“. Ние, обаче знаем за кърменето и привързаното родителство повече и сме убедени, че ако малкият Милан реши да стане футболист или гласовит певец, ще му трябва добър отскок за начало, а по-добър от кърменето няма на къде. Е, не чак до колежа, но …. Да кажем някъде до там…

 

3. Дженифър Гарнър

Celeb_Breastfeeding_JenniferGarner_P

Майка на Вайълет (родена през 2005 г.) и Серафина (родена през януари 2009 г.), Дженифър Гарнър се оказа доста земна майка, която води децата си до училище и ги прибира след това, минавайки през пазара за някои нужни покупки. Тя беше открита пред медиите за това, че е очаквала кърменето да й помогне да се отърве от излишните килограми, но разочаровано е установила, че не се е случило ни най-малко така както е очаквала. „Така стана с много мои приятелки и със сестра ми и тогава си казвах: “Това е най-добрата диета за мен и бебето“, но просто не се случи така, както очаквах. Просто чаках, чаках, чаках и ми отне около 6 месеца след раждането, за да започна да отслабвам“.


4. Тори Спелинг

Celeb_Breastfeeding_ToriSpelling_P

Някои майки не успяват да се насладят на спокойно кърмене заради малкото количество кърма, което произвеждат и известните личности са също част от това. Тори Спелинг не прави изключение. „Беше малко трудно, защото тогава не знаех, но някои майки произвеждат по-малко кърма, отколкото бебетата биха искали“ , споделя тя за сина си Лиам, роден през март 2007 г. (тя има и дъщеря, родена през юни 2008 г.). „Човек си мисли, че тези две неща прозивеждата огромни количества, но не е съвсем така!“


5. Анджелина Джоли

Celeb_Breastfeeding_AngelinaJolie_P

Тя успява да вдигне шум с гърдите си, това е ясно. Още преди да стане майка, след това като майка с избора си да кърми децата си, а накрая и с избора да си направи двойна превантивна мастектомия. При всички случаи, тя е красива, силна и добра майка. Анжделина показа на света как майчинството и кърменето могат да бъдат красиви, след като списание „W Magazine“ посвети една своя корица на черно-белите любителски кадри, които Брад Пит направи на любимата си, кърмеща близнаците Нокс и Вивиен, малко след като се прибраха от болницата вкъщи. А дали някога е кърмила двамата близнаци едновременно? Анджелина отговори: „Доста по-трудно е отколкото изглежда на картинка, но съм го правила няколко пъти. В повечето случаи съм ги кърмила последователно“.

Анджелина е също майка на Шайло (родена през май 2006 г.), Захара (родена през януари 2005 г.), Пак (роден през ноември 2003 г.) и Мадокс (роден през август 2001 г.).

Статията продължава на седвщата страница…

Кристина Агилера

Celeb_Breastfeeding_ChristinaAguilera_P

6. Докато някои майки откриват, че кърменето задържа излишните килограми върху тялото им още известно време, други се радват на „отслабващото“ му действие. Такъв е случаят с Кристина Агилера: „Казват, че когато кърмиш, отслабваш по-бързо. Да, по-лесно е. Все едно правиш малка вътрешна тренировка. Понякога е и доста изморително и понякога хапваш доста по-често от обикновено“.


7. Наоми Уотс

Celeb_Breastfeeding_naomi-watts_P

Актрисата попадна под ударите на майчинското изтощение и умора. „По цял ден съм заета с даване на мляко“, казва тя пред медиите. „Понякога имам чувството, че съм загубила около 75 % от мозъчното си вещество – първо на половина, а после още на половина…. Ужасно изморително е, защото не можеш да спиш, кърмиш и после пак не спиш и пак кърмиш. Наричам това лактозна лоботомия.“ Е, поне е честна – майчинството не е само мед и рози и това вече го знаем!


8. Катрин Зита-Джоунс

Celeb_Breastfeeding_CatherineZetaJones_P

Носителката на Оскар Катрин Зита-Джоунс, която кърми и двете си деца – роденият през 2000 г. син Дилан и родената през 2003 г. дъщеря Карис – разкри, че ключът към успешното кърмене за нея са били дрехите за кърмачки, особено за появите й на червения килим. „Гърдите, които хранят бебета имат нужда от сериозна поддръжка и затова аз съм голям фен на бельото. Затова казвах на дизайнерите да започнем от там – нека дрехите ми държат всичко под контрол, а не да показват. Имах нужда да знам, че всичко е добре поддържано и покрито и няма да отиде никъде. “


9. Никол Ричи

Celeb_Breastfeeding_NicoleRichie_P

На времето беше известна, че е слаба като солета, но днес изглежда здрава и щастлива в ролята си на майка на Харлоу (роден през януари 2008 г.) и Спароу (родена през септември 2009 г. ).  Но тя трябваше да промени начина си на живот – да промени храненето си според нуждите на бебето. „Не мога да ям толкова много неща, защото тя е чувствителна“, казва тя. „Ям само пилешка супа в фиде, зеленучци и риба. Не ям мляко, без домати, без маруля. Мислех си, че трябва да спра всички храни, които обичам по време на бременността, но стана дори по-лошо, когато започнах да кърмя.”

Статията продължава на седвщата страница…

10. Кортни Кардашиян

Celeb_Breastfeeding_ kourtney-kardashian-baby

Сестрите Кардашиян, които са известни с това, че са известни, започват да добиват и слава покрай начина си на живот. Кортни, която стана майка на малкия Мейсън през декември 2009 г. реши да бъде естествено отглеждаща бебето си майка. Тя кърми на публични места (да, с помощта на специално наметало за кърмене, за да се чувства спокойна).  „Казвам на хората, които успяват да видят малка част от мен „Щом не ви харесва, не ме гледайте и снимайте!“ Браво, Кортни! Точно така!


11. Салма Хайек

Celeb_Breastfeeding_SalmaHayek_P

Хайек, майка на малката Валентина, родена през септември 2007 г. вдигна шум, когато накърми пред смаяния поглед на медиите гладуващо бебе от Сиера Леоне, докато беше на обиколка на УНИЦЕФ, целта на която беше да помогне на майките в Африка да кърмят бебетата си.  “Аз захранвах Валентина, но все още имах много мляко“, казва тя. После признава, че захранването е било труден момент за нея, защото направо се е пристрастила към кърменето „Аз съм като алкохолик. Казвам си, че ще го правя само още една седмица, само още един месец, само още малко…. И като виждам колко добре е за нея, не мога да спра!“

12. Гуинет Полтроу

Celeb_Breastfeeding_GwenythPaltrow_P

Преди да стане майка целият свят научи за нейната стриктна макробиотична диета, а след това Гуинет трябваше да направи малки промени, за да може да кърми децата си – дъщеричката Апъл, родена през май 2004 г. и сина Моузес, роден през април 2006 г. „Поддържам здравословен начин на живот, като спортувам много и не пазя диети, защото в момента съм машина за мляко“.  Браво! Машина!


13. Гуен Стефани

Celeb_Breastfeeding_GwenStefani_P

Рок мамата Гуен Стефани разкри колко тъжна се е почувствала, когато синът й Зума , роден през август 2008 г. се е захранил сам, докато тя е била на турне с групата си No Doubt. „Не исках да приключваме с кърменето. Приех го като тотално отричане, ” споделя тя. „Наистина, всичко е хормонално обусловено. А представяте ли си какво е да скачаш на сцената с наедрели и пълни с мляко гърди?!“ Гуен Стефани кърмеше и по-малкия си син Кингстън, роден през  май 2006 г.


14. Кейт Блашнет

Celeb_Breastfeeding_CateBlanchett_P

Когато синът й Иги трябваше да бъде нахранен, Кейт Бланшет го кърмеше – дори и когато от нея се очакваше да е на сцена, на снимки или да дава интервю. Нейните колеги актьори покриваха малките й отсъствия и прекъсвания, докато тя даваше най-доброто, на което е способна на детето си. Тя е майка също на Дашиел (роден през декември 2001 г. ) и Роман (роден през април 2004 г.).

http://www.parenting.com

 

Прочетете още:

woman_coffee_morning  11 начина да се пробудите без кафе

couple_sing_dance  Здравословните предимства и ползи на танцуването и пеенето

_MG_8986  Малките вселени в стъкленицата

pipe%20cleaner%20bubbles%204  Забавни игри с плюшени гъсенички

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

11,947 преглеждания

Comments are closed.