• Няма категории

Ягодова торта с еклери

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Jagodova torta s ekleri par4e

В сладкарското изкуство ягодите винаги са били любим продукт заради нежното ухание, баласирания вкус и забележителния външен вид. Ефирната торта с еклери успява с лекота да разкрие всички тези качества на свежите плодове.

Необходими продукти за 1 торта

за основата:

- ½ ч. ч. фина кристална захар
- ⅔ ч. ч. пудра захар
- 1 ч. л. ванилена захар
- ½ ч. л. сол
- 6 белтъка
- 40 мл гореща вода
- ½ ч. л. лимонена киселина
- ½ ч. ч. брашно

за еклерите:

- 125 мл вода
- 60 г масло
- 1 щипка захар
- 1 щипка сол
- ½ ч. ч. брашно
- 3 яйца със стайна температура

за крема:

- 350 г крем-сирене
- 150 г стопен бял шоколад
- 100 г цедено кисело мляко
- 3 с. л. пудра захар
- 1 ч. л. ванилена захар
- 1 ч. л. фино настъргана кора от портокал
- 1 с. л. желатин
- 300 г пасирани ягоди
- 200 мл сметана 35%

за украса:

- 50 г бял шоколад
- 2 с. л. пудра захар

за марципана за моделиране:
- 400 г марципан
- 250 г пудра захар
- 1 ч. л. желатин
- ½ белтък
- 1 есенция ванилия
- 1-2 с. л. царевично нишесте

Необходими са също:

- сладкарски бои
- сладкарски формички и инструменти

 

За рецептата благодарим на: 

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg

Още Рецепти:

Zelen4ukovi rozi    Зеленчукови рози

Recepta 4   Пангасиус на тиган с тиквички

recipe_mushroom-soup   Супа от дива печурка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

1,613 преглеждания

Comments are closed.