• No categories

Ягодова торта с еклери

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Jagodova torta s ekleri par4e

В сладкарското изкуство ягодите винаги са били любим продукт заради нежното ухание, баласирания вкус и забележителния външен вид. Ефирната торта с еклери успява с лекота да разкрие всички тези качества на свежите плодове.

Необходими продукти за 1 торта

за основата:

– ½ ч. ч. фина кристална захар
– ⅔ ч. ч. пудра захар
– 1 ч. л. ванилена захар
– ½ ч. л. сол
– 6 белтъка
– 40 мл гореща вода
– ½ ч. л. лимонена киселина
– ½ ч. ч. брашно

за еклерите:

– 125 мл вода
– 60 г масло
– 1 щипка захар
– 1 щипка сол
– ½ ч. ч. брашно
– 3 яйца със стайна температура

за крема:

– 350 г крем-сирене
– 150 г стопен бял шоколад
– 100 г цедено кисело мляко
– 3 с. л. пудра захар
– 1 ч. л. ванилена захар
– 1 ч. л. фино настъргана кора от портокал
– 1 с. л. желатин
– 300 г пасирани ягоди
– 200 мл сметана 35%

за украса:

– 50 г бял шоколад
– 2 с. л. пудра захар

за марципана за моделиране:
– 400 г марципан
– 250 г пудра захар
– 1 ч. л. желатин
– ½ белтък
– 1 есенция ванилия
– 1-2 с. л. царевично нишесте

Необходими са също:

– сладкарски бои
– сладкарски формички и инструменти

 

За рецептата благодарим на: 

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg

Още Рецепти:

Zelen4ukovi rozi    Зеленчукови рози

Recepta 4   Пангасиус на тиган с тиквички

recipe_mushroom-soup   Супа от дива печурка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,409 преглеждания

Comments are closed.