• No categories

Супа от дива печурка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

супа от дива печурка

 

Супа от дива печурка

Време за приготвяне: 45 мин., 4 порции

 

Продукти:

 2 моркова

1 глава лук

8-10 диви печурки

3 супени лъжици ориз

връзка копър

5 супени лъжици доматено пюре

1 яйце

1/2 чаша мляко

сол и пипер

Един от топлите спомени от детството ми са ранните сутрешни разходки за печурки в дъждовните есенни дни. И разбира се, топлата супа която майка ми приготвяше по-късно, аромата на гъби и свеж копър. Ето я и рецептата за “нашата” супа от диви печурки.


Как се прави:

 Лукът се нарязва на дребно и се слага да заври в тенджера с около литър и половина вода. През това време гъбите се почистват и нарязват на едри парчета. Морковите се нарязват на едри колелца и заедно с гъбите се добавят към врящия лук. Прибавят се около половин супена лъжица сол, щипка черен пипер, доматеното пюре и се оставя да поври на тих огън около 20 минути. След това се добавя и добре измитият ориз като супата се разбърква за да не се слепят на дъното оризовите зърна и севари още 10-15 минути.

През това време яйцето се разбива добре, към него се прибавят млякото и ситно нарязания копър. След като супата се отстрани от котлона, в купата с разбитото яйце и мляко се добавя горещ бульон и се разбърква добре. През това време супата изстива леко за да може да се направи затройката. Яйцето и млякото се добавят към супата и се разбърква докато се получи супа с мек млечно кафяв цвят.

Тайната на тази застройка е, че супата не бива да бъде твърде гореща, защото тогава яйцето се пресича. Колкото повече горещ бульон добавите към млякото и яйцето, толкова по равни стават температурите на двете смеси и толкова по-вероятно е застройката ви да стане успешно.

Виж седемте рецепти от Bob the Chef

www.bobthechef.com/bg

 

Още вкусни рецепти:

vegetarianska pizza   Домашна вегетарианска пица

rulo sys sirene   Руло със сирене

   Вашите рецепти с бисквити “Закуска”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,681 преглеждания

Comments are closed.