Усмивката на едно 5-дневно бебе – надежда за много родители

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2ceed46e93d4bede2a9ab6379ed14c92113864a5

Тази снимка на 5-дневно бебе, родено преждевременно, но с широка усмивка на лице, буквално взриви интернет.

Почти две години след раждането на дъщеря си, една благодарна майка сподели снимката на 5-дневното си бебе, родено през 34-та седмица на бременността. Голямата усмивка на лицето й накара хиляди хора буквално да се влюбят в нея.

Фрея е родена в Минесота през ноември 2014 г., но поради опасност от прееклампсия и усложнения при майката се налага това да стане в 34-тата седмица с цезарово сечение. Бебето прекарва повече от месец след раждането си в интензивното отделение за новородени, но днес малката е напълно здрава и много щастлива.

Майката на Фрея, Лорън – публикува снимката й във Facebook страницата си, където само за броени часове събира повече от 313,000 харесвания и над 49 хиляди споделяния.

Прееклампсията е усложнение, което води до високо кръвно налягане при бременната с риск от органни увреждания. При Лорън признаците започнали да се появяват около 28-та седмица, а месец и половина по-късно я приемат в болница, където малката Фрея се появява на бял свят след цезарово сечение точно в Деня на благодарността.

В интервю за ABC News, Лорън споделя, че дъщеря й, която в момента се развива напълно нормално, е същото мило и усмихнато момиченце.

Бременността е достатъчно стресиращо за организма на всяка жена състояние и без никакви усложнения, а когато ги има и новороденото се налага да престои първите няколко седмици от живота си в интензивното отделение е повече от тъжно, но огромната усмивка на Фрея, уловена в тези първи мигове на нейния живот, помага на майка й да ги преживее с надежда и да премине през мъчителните моменти по-лесно.

Снимката провокира много родители да споделят историите на своите собствени недоносени бебета, много от които днес се справят чудесно в живота.

Усмивката на Фрея се превърна в своеобразен символ на надеждата и напомняне за това колко крехък, и заради това, ценен е животът.

 по информация от www.practicalparenting.com.au

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,068 преглеждания

Comments are closed.