Център за деца със специални потребности организират в Божурище

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
rp_special_needs_plaroom.jpg

С доброволен труд организират първия разнообразен комплекс в България за деца и младежи с проблеми в развитието, съобщи Нова телевизия. Там децата ще могат да се лекуват, учат и спортуват, без да се налага родителите им да ги местят.

Десетки доброволци разчистиха сградата на бивша военна школа в Божурище. От общината са предоставили постройката безвъзмездно за следващите 10 години.

Идеята дошла от майка, която има решителност да се изправи срещу предизвикателствата. Нейният син е едно от недоносените деца, което изпитва върху себе си всички трудности на ежедневието, които имат хората със специални потребности в България. Състоянието на детето може да се подобри, ако ходи на езда, плуване и футбол заедно със задължителните рехабилитация и срещи с психолог и логопед.

За да има възможност да комбинира тези занимания, родителите трябва да комбинират време, средства и маршрути, защото всички помощни дейности са на различни места.

Хиляди семейства живеят на същите обороти. Много родители въобще не смогват да ходят и на работа, признават родителите. Това е причината да се опитат да преобразят пустеещата сграда в модерен комплекс за медицински и социални грижи.

В близост до сградата ще има едно опитно поле, в което децата ще могат да садят растения, цветя, билки, след това може да ги предлагат на търговските вериги, на ресторантите. Милион и половина ще струва възстановяването на целия комплекс.

Инициаторите са открили и дарителска сметка на името на Сдружение „За децата-2017“.

Цялата информация за проекта можете да намерите ТУК.

 

НМД

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

301 преглеждания

Comments are closed.