• No categories

Телешки стек с картофена дантела

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Stek s kartofena dantela

Телешкият стек често е специалитетът в класните ресторанти, но ако следвате нашата рецепта със сигурност ще постигнете отличен резултат.

Необходими продукти за 4 порции:

– 400 г телешко бонфиле
– 1 с. л. шарен пипер
– 2 големи картофа
– 200 г спанак
– 1 скилидка чесън
– 50 г масло
– сол на вкус

за соса

– 250 мл телешки бульон
– 100 мл червено вино
– 1 малка глава лук
– 50 г бекон
– 1 ч. л. нишесте
– сол на вкус
– пипер на вкус

Начин на приготвяне:


1. Картофите се обелват и се настъргват на едро ренде, по възможност на дълги ивици. Подправят се със сол и пипер и се слага 1 с. л. масло. Върху хартията за печене картофите се оформят на кръгове. Пекат се в загрята фурна на 200° С докато порозовеят и станат хрупкави.


2. Месото се нарязва на стекове, подправя се със сол и шарен пипер и се изпича в добре загрят тиган от двете страни.


3. Една супена лъжица от маслото се загрява в тиган, слагат се чесънът и спанакът, посоляват се и се разбъркват, докато спанакът позавехне.


4. Сосът се приготвя, като лукът и беконът се запържват в малко масло. Прибавят се виното и бульонът. Когато течността се изпари наполовина, се сгъстява с нишестето, разтворено в лъжица студена вода.


5. От спанака се оформя канапе, отгоре се слага парче стек, кръгче хрупкави картофи и лъжица сос.


Рецептата ни предоставиха:

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg


Предлагаме ви още:

   Пълнена багета със сирене, колбас и подправки

shtrudel s patladjani_03   Щрудел с патладжани

hot chocolate   Горещ шоколад за хладните дни

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

5,245 преглеждания

Comments are closed.