• No categories

Тарт със спанак, гъби и козе сирене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

tart sus spanak, gubi i koze sirene

Необходими продукти за 4 порции:

– 500 гр бутер тесто
– 500 грама пресни печурки
– 500 гр пресен спанак
– 80 гр. меко козе сирене (може и друго, ако предпочитате)
– 1 средна глава лук, обелена и нарязана на тънки ивички
– 2 с.л. зехтин
– сол и черен пипер на вкус
– брашно за разточване на тестото

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса. На набрашнена повърхност разточете бутер-тестото. Като го правите по-голямо от тавата, в която ще печете, за да може да се получат и стените на тарта. Преместете го в тавата, покрита с хартия за печене. С остър нож леко очертайте формата (без да режете), на около 1.5 см от стените. С вилица надупчете тестото и печете около 15 минути, докато стане златисто.

2. Междувременно, в подходящ тиган с капак, сложете ивичките лук с 1 с.л. зехтин. Подправете със сол. Покрийте и гответе на средна температура, докато покафенее (около 5 минути). Разбъркайте. Продължете готвенето под капак още 15 минути, като разбърквате на всеки 5. Махнете от котлона.

3. Загрейте останалата мазнина в голям съд с капак. Добавете нарязаните на тънки филийки гъби, покрийте и задушавайте до готовност и докато се изпари цялата течност. Добавете добре почистените и измити листа спанак. Подправете със сол и пипер на вкус. Покрийте отново и гответе още около 5 минути. Изцедете останалата течност.


4. Разпределете равномерно гъбено-спаначената смес върху тестото. Поръсете с лука и натрошеното сирене. Запечете около 15 минути, докато сиренето леко се поразтопи и покафенее.

Вкусна идея: Може да сервирате със салата от рукола.


Опитайте още от нашите рецепти:

pulneni gubi-1   Пълнени гъби със синьо сирене и орехи

   Ризото със скариди

   Лимонов сладкиш

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,527 преглеждания

Comments are closed.