• No categories

Спанак със сусам и чесън на тиган

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Spanak_sus_susam_i_4esun

Макар и приготвено само от пет продукта, всеки от които има свой индивидуален характер, това оригинално пролетно ястие е добра идея за всеки повод, който ви събира с любими хора около трапезата. Поздравете ги с нашето спаначено предложение.

Продукти за 2 порции:

– 1 с.л. зехтин
– 2 ч.ч. спанак, почистен и нарязан на едро
– 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
– 1 с.л. сусам
– 1 с.л. портокалов или лимонов сок
– сол на вкус
– черен пипер на вкус

Приготвяне:

1. Зехтинът се загрява и в него се слага чесънът. Щом стане ароматен, но без да се зачервява, се добавя сусамът. Разбърква се.

2. Сипва се спанакът и се разбърква много бързо, само да позавехне. Подправя се с със сол и пипер на вкус, налива се лимоновият сок и се сервира.

3. Спанакът се поднася с препечени филийки или като гарнитура към печено месо.

Вариации: * Добавете запържен бекон.

Време за приготвяне: 20 минути

Степен на трудност: лесна


Рецептата е предоставена от списание Меню
http://www.menumag.bg/

Още рецепти:

   3 забавни ястия за деца

   Четири рецепти без месо

pitahaya   Драконовият плод

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,284 преглеждания

Comments are closed.