Шишето и бавно хранещите се бебета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
  1. Точно както при кърмените бебета има такива, които се хранят по-бавно и дълго, така и при бебетата, хранени със шише има такива, на които им е нужно повече време, за да се нахранят. За да се научи бебето да се храни от шише се изисква време, затова трябва да сте търпеливи.
  2. Гледайте да давате на бебето си шишето, когато е наистина гладно, но не прекалено гладно, че да плаче и да не иска да го приеме.
  3. Бебето ви може и да не поема толкова мляко, колкото сте очаквали – ако ви се струва, че е спряло да суче от шишето, свалете го и му дайте малко почивка. Ако след 5 минути отново не проявява интерес към него, вероятно се е нахранило.
  4. Експериментирайте с различни шишета и биберони – някои бебета се хранят много трудно с едни, но се справят чудесно с други.
  5. Уверете се, че млякото изтича в достатъчно голямо количество. Ако бебето трябва да суче усилено, може да се измори преди да се нахрани.
  6. Опитайте се да намалите дразнителите до минимум, когато давате шишето на бебето, за да може да се концентрира върху храненето, а не върху всичко останало, което се случва наоколо.

 

Виж още:

Даване на кърма от бутилка 

Подходящото шише за бебето

Колко да храним бебето?

Затопляне на бутилка

Съвети за храненето с адаптирано мляко

От гърдата към шишето

Как да храним бебето с биберон?

Почистване на бутилките и бибероните

Смяна на бутилките и бибероните

Хранене с адаптирано мляко 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално

7,065 преглеждания

Comments are closed.