Почистване на бутилките и бибероните

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Стерилизация

Първо е ясно, че трябва да разопаковате бутилките и бибероните. Уверете се, че не са останали етикети, лепило или опаковъчна пластмаса по бутилките или бибероните. Сложете тенджера вода да заври. Тенджерата трябва да е достатъчно голяма, за да събере всички бутилките и биберони. Уверете се, че всички те са изцяло под водната повърхност. Оставете шишетата, бибероните и всички останали части да се варят за около 5-8 минути. Нека да изсъхнат на чиста хавлия. Трябва да изстинат изцяло преди да ги използвате.

* Стерилизацията е истински необходима само преди първата употреба.
* Може да си вземете стерилизатор за микроволнова печка. Следвайте инструкциите внимателно.

Редовно почистване

Ако имате съдомиялна, хубаво е да разглобите всички части на шишето и да ги изплакнете преди да ги сложите в машината. Най-добре е да имате специална поставка за шишета и аксесоари, която се слага най-отгоре в машината. Можете лесно да си поръчате такава онлайн или да потърсите в специализираните магазини. Поставете шишетата, бибероните и всички останали аксесоари на специалния стелаж. Пуснете съдомиялната както обикновено.

Ако миете шишетата, бибероните и аксесоарите на ръка, хубаво е, ако ги накиснете в сапунена вода за около 10 минути. Изплакнете ги под гореща вода.

 

Виж още:

Даване на кърма от бутилка 

Подходящото шише за бебето

Шишето и бавно хранещите се бебета

Колко да храним бебето?

Затопляне на бутилка

Съвети за храненето с адаптирано мляко

От гърдата към шишето

Как да храним бебето с биберон?

Смяна на бутилките и бибероните

Хранене с адаптирано мляко 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

8,254 преглеждания

Comments are closed.