• No categories

Сарми със сини сливи и булгур

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

sarmi-s-bulgur

Необходими продукти

700-800 г зелеви листа

150 г сушени сини сливи

250 г булгур

2 големи глави лук

1/3 ч.ч. олио

1 с.л. чубрица

1 с.л. червен пипер

сол, черен пипер

Начин на приготовление

Булгурът се измива и се накисва в студена вода за около час. Почистете сините сливи от костилките, нарежете ги и ги накиснете в гореща вода за около час.

Запържете лука, прибавете отцедения булгур и задушете за 2-3 минути. Прибавят се сините сливи, подправките и 1 чаена чаша гореща вода. Оставете да се задушат, докато поеме водата.

Със сместа завийте сармички и ги наредете в тенджера. Залейте ги с 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. гореща вода. Варят се около 45 минути.

Приятен апетит

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,428 преглеждания

Comments are closed.