• Няма категории

Пълнени домати с кафяв ориз и сирене фета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pulneni domati s kafqv oriz

Необходими продукти за 4 порции:


- 8 големи домата (около 150 гр всеки)
- 300 г сварен кафяв ориз (около 2 ½ ч.ч.)
- 4 малки глави лук (ако имате може да използвате шалот, само светлата част)
- 100 гр сирене фета
- ¼ ч.ч. стафиди
- 2 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
- 2 с.л. ситно нарязан магданоз
- ½ ч.л. канела
- олио или зехтин за готвене
- 1 връзка рукола, само листенцата
- 1 с.л. балсамов оцет

Начин на приготвяне:

1. Отрежете капачета на доматите и внимателно ги издълбайте, като оставяте около сантиметър от месото по края. Поставете доматените „купички” обърнати надолу върху домакинска хартия, а извадената вътрешност минете през ситни сито или марля, така че да получите доматен сок. Нужен ви е около 125 мл или ½ ч.ч. По желание може да използвате готов доматен сок, а останалите домати да използвате за друго.

2. В голяма купа разбъркайте предварително сварения ориз, нарязания на дребно лук, сиренето, стафидите, джоджена, магданоза, канелата и доматения сок. Подправете с черен пипер на вкус.

3. Напълнете доматите със готовата смес. Подредете ги в тавичка, върху хартия за печене и полейте леко с мазнината.

4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10 минути. Извадете ги, сложете им капачетата и допечете. Внимавайте, доматите трябва да са омекнали, но в същото време да запазят формата си.

5. В подходящ съд разбъркайте руколата и оцета. Разпределете от салатата в чинии и сложете отгоре готовите домати.

Още вкусотии с пълнеж:

57-Pulneni pileshki gyrdi sus sinio sirene_660x430   Пълнени пилешки гърди със синьо сирене

recipe_stuffed-zucchini   Тиквички пълнени със зеленчуци

pulneni 4ushki s orehov sos_03   Пълнени чушки с орехов сос

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

3,267 преглеждания

Comments are closed.