Обичай ме! Приеми ме! – подкрепа за родителите на деца с различна сексуална ориентация

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Accept-me-facebook-visual1

През декември, в София, ще се проведе първата среща на група за взаимопомощ и подкрепа за семействата на ЛГБТ деца и младежи. Тя се осъществява с подкрепата на Фондация ГЛАС в партньорство с Фондация „Ресурсен център – Билитис“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“ (гей, лесбийки, бисексуални или транссексуални деца). Групата ще се събира веднъж месечно и ще бъде модерирана от психотерапевт с опит в семейното консултиране и работата с ЛГБТ хора. Участието ще бъде напълно безплатно. Ще има възможност да се сформират и групи за взаимопомощ и подкрепа в други градове на страната.

Груповата среща е предназначена за семейства с гей, лесбийки, бисексуално или транссексуални деца, както и за такива родители и роднини, които се съмняват в сексуалната ориентация или полова идентичност на свои близки, и искат да преодолеят проблемите в общуването и да изградят пълноценни семейни отношения. Желаещите да се включат трябва да изпратят имейл до help@glasfoundation.bg, след което представител ще се свърже с тях за подробности, ще даде допълнителна информация или ще отговори на възникналите въпроси.

По време на срещите родителите на ЛГБТ деца ще имат възможност да разберат повече за това какво е ЛГБТ, да преборят страховете и предразсъдъците си, за да приемат и обичат безрезервно децата си. Темата за хомосексуалността е съпроводена от много митове, недоверие, срам и обществен натиск. Коректната информация и споделянето на опит в добронамерена среда ще помогнат на участниците да преодолеят сложните чувства и да изградят здрави и щастливи семейства.

Ако искате да се запознаете предварително с въпроса, както и да получите повече информация за участие, можете да прочетете гайда за родители на ЛГБТ деца, достъпен за свободно теглена на страницата на фондация ГЛАС.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

908 преглеждания

Comments are closed.