Колко да храним бебето?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Трудно е да знаете какво, кога и колко да давате на вързопчето радост, което расте с всеки изминал ден. По отношение на количеството бебетата се раждат с чудесно чувство за саморегулация на приемите храна, но за да се уверите, че не давате по-малко или повече храна на вашето бебе, винаги помага, ако се спазват указания. Може да изчислявате количеството необходима храна според теглото на бебето: средно едно бебе трябва да поема по 55 – 90 грама адаптирано мляко на всеки килограм от теглото си, но не повече от 900 грама на ден. Така, едно новородено, което тежи около 3 кг. ще има нужда от 390-590 гр. на ден, докато едно бебе на 4 месеца, което тежи 6, 300 кг. ще се нуждае от 780-1180 гр.

Колко често да храня бебето с адаптирано мляко?

  • Следвайте инструкциите на кутията, но тъй като всяко дете е различно. Бъдете подготвени да намалите или да увеличите количеството според нуждите на вашето бебе, след като се консултирате с педиатър.
  • Почти всички бебета искат да бъдат хранени през 3-4 часа, когато са малки.
  • Ако забележите, че бебето ви всеки път си изпива цялото шише, може да се замислите дали не пробвате да увеличите количеството мляко, което приготвяте, но задължително се консултирайте с педиатър.
  • Не насилвайте детето да изпива всичко в бутилката – проследете как наддава преди да се хвърлите в притеснения относно апетита му (или липсата на такъв).
  • Винаги изхвърляте каквото е останало в бутилката до час след яденето.

 

Виж още:

Даване на кърма от бутилка 

Подходящото шише за бебето

Шишето и бавно хранещите се бебета

Затопляне на бутилка

Съвети за храненето с адаптирано мляко

От гърдата към шишето

Как да храним бебето с биберон?

Почистване на бутилките и бибероните

Смяна на бутилките и бибероните

Хранене с адаптирано мляко 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално

44,911 преглеждания

Comments are closed.