Код оранжево за опасно вкусни рецепти с тиква за бебета и малки деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Тиквата е много подходяща храна и за бебета и деца. Използва се в състава на повечето зеленчукови и плодови пюрета. Ако бебето ви е навършило 6 месеца, можете да започнете да му давате по 1 лъжичка сварена тиква, като постепенно увеличавате количеството. На по-късен етап бихте могли да му предлагате и печена тиква. И един съвет – не се тревожете, ако след по-продължителна консумация на тиква кожата на детето добие жълтеникав тен. Причина за това е високото съдържание на ĸapoтинoиди в тиквата и понижената активност на специален ензим, в резултат на което каротинът се натрупва в кожата. Подобно пожълтяване може да се получи и при по-често и обилно използване на моркови в хранителния режим на бебето.

tikva

Закуска с овесена каша, ябълки и тиква (6 – 8 месеца)

Тиквено бананокадо (6 – 8 месеца)

Тиквено ризото (8 – 10 месеца)

Крем супа от тиква (8 – 10 месеца)

Есенен шейк (8 – 10 месеца)

Пълнена тиква (8 месеца плюс)

Печени тиквени филийки (8 – 10 месеца)

Домашни тиквени бисквитки

Тиквени палачинки с мед

Солени палачинки с тиква и манатарки

Пюре от тиква

Тиквено-оризова супа

Вкусно тиквено – картофено пюре

Крем карамел в тиква

Тиквеник

Тиквена супа с ябълкови крутони и къри за вегани (без глутен)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

50,505 преглеждания

Comments are closed.