• Няма категории

Как да си направим тебеширена боя?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

tebeshir

Когато дъщеря ми наскоро ме попита дали може да си порисува върху стените на къщичката за игри, не бях съвсем готова да й връча остатъците от боята за ремонта, който правихме наскоро. Но пък съзрях чудесна възможност да осъществим най-сетне един арт проект, който от доста време стои в списъка ни с неща за изпълнение – тебеширената боя.
Препоръчителна възраст: от малки деца до възрастни хора

Какво ви трябва
Тебешири за деца
Ренде
Купички за боята
Четки – ние започнахме да използваме някои от останалите след ремонта и после обаче ги сменихме с детски
Повърхност за боядисване

Знам доста различни техники за начупване на тебеширите за направа на боя, включително и поставянето в найлонов плик и след това децата да ги счукат с точилка или чук, но, тъй като искахме да направим голямо количество, реших, че ще е най-лесно да изпозлваме кухненското ренде.

Направихме си 4 цвята и за всеки комбинирахме по 2 подобни тебешира – розово и червено, два нюанса синьо, 2 – зелено, жълто с оранжево. Смесихме праха с вода, добавяйки малко по малко, докато не постигнахме желаната консистенция. Искаше ми се да е гъста, за да останат цветовете ярки.

След това ни остана само да извадим четките и да оставим момичетата да се развихрят с къщата за игри.

Трябва да призная, стана пълно омазване, така че, ако пробвате, нека децата да са облечени със стари дрехи и си пригответе всичко необходимо за почистване, преди да ги пуснете да творят. Боята тече много, затова и използвахме детски четки в крайна сметка, за да се получи задоволителен за дребосъците резултат.

Сега си имаме къща за игри със стени, украсени с цветни мотиви, картинки и огромни секции ярки цветове.

Естествено, не ви трябва цяла къщичка, за да се забавлявае с тебеширена боя. Тъй като е направена само от тебешири и боя, тази смес е идеална за временни проекти на открито, още първият дъжд ще я отмие. Можете да я използвате за украсяване на огради, саксии, каквото се сетите. Ако не сте сигурни, че ще се отмие лесно, първо пробвайте някъде на малко пространство, например на тротоара пред вкъщи.

Каквото и да изберете за боядисване, обаче, отпуснете се и оставете децата да си прекарат страхотно с тази чудесна, ярка, цапаща всичко наоколо боя!

Източник: Childhood101

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Направи с мама

11,151 преглеждания

Comments are closed.