Домашни бисквити с топинг от плодово кисело мляко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Продукти:

1 чаша брашно

1 чаша самонабухващо брашно

(можете да замените посочените брашна с каквито предпочитате, включително лимецово, пълнозърнесто или друго)

¾ чаша пудра захар

125 гр. масло, предварително разтопено и охладено

1 яйце, леко разбито

1 ванилия

1-2 супени лъжици вода

Топинг от кисело мляко с горски плодове

100 гр. пресни или замразени дребни горски плодове

1 чаена лъжичка мед

1 ванилия

200 гр. кисело мляко

Смесете добре сухите съставки за бисквитите, а в отделна купа яйцата и маслото, след което съберете двете смеси и омесете крехко, гладко и  незалепващо тесто. Ако е необходимо, прибавете 1-2 или повече лъжици вода.
Загрейте фурната до 180 ° С.  и застелете плоска тава с хартия за печене.
С помощта на чаена или супена лъжица загребвайте от тестото и така оформените бисквити редете в застланата с хартия за печене тава, като леко ги притискате и дооформяте в по-плоски форми.

Изпечете бисквитите до златисто за около 15-20 минути. Извадете от фурната и охладете върху решетка, за да не се овлажнят.

Сервирайте с млечния топинг, който предварително сте приготвили като сте пасирали горските плодове и сте ги смесили с меда, ванилията и киселото мляко.

Рецептата е адаптирана от childhood101.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,423 преглеждания

Comments are closed.