Домашни бисквити с топинг от плодово кисело мляко
Продукти:
1 чаша брашно
1 чаша самонабухващо брашно
(можете да замените посочените брашна с каквито предпочитате, включително лимецово, пълнозърнесто или друго)
¾ чаша пудра захар
125 гр. масло, предварително разтопено и охладено
1 яйце, леко разбито
1 ванилия
1-2 супени лъжици вода
Топинг от кисело мляко с горски плодове
100 гр. пресни или замразени дребни горски плодове
1 чаена лъжичка мед
1 ванилия
200 гр. кисело мляко
Смесете добре сухите съставки за бисквитите, а в отделна купа яйцата и маслото, след което съберете двете смеси и омесете крехко, гладко и незалепващо тесто. Ако е необходимо, прибавете 1-2 или повече лъжици вода.
Загрейте фурната до 180 ° С. и застелете плоска тава с хартия за печене.
С помощта на чаена или супена лъжица загребвайте от тестото и така оформените бисквити редете в застланата с хартия за печене тава, като леко ги притискате и дооформяте в по-плоски форми.
Изпечете бисквитите до златисто за около 15-20 минути. Извадете от фурната и охладете върху решетка, за да не се овлажнят.
Сервирайте с млечния топинг, който предварително сте приготвили като сте пасирали горските плодове и сте ги смесили с меда, ванилията и киселото мляко.
Рецептата е адаптирана от childhood101.com
4,514 преглеждания