Какво ще ни трябва за новороденото

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_baby_smiling_11121898.jpg

Без капка съмнение, раждането на дете е най-радостното събитие в живота на всеки човек, което се помни цял живот. Когато вземем в ръце малкото същество, се чувстваме преизпълнени с любов и благодарност към съдбата. В този момент в сърцето ни има само любов, която е безусловна и безконечна. На път сме да променим ежедневието си на 360 градуса, като освен радостта от появата на бебето, трябва да помислим и какво ще ни е нужно от бебешкия магазин за отглеждането на новородено.

Какво включва списъкът за новородено бебе

Посещението на бебешки магазин е първото нещо, което правим още преди самото раждане. Изготвяме списък с най-важните стоки за новороденото, с които трябва да разполагаме, за да се чувства то добре във всеки един момент. Някои детски продукти са създадени изцяло за улеснение на мама, затова е препоръчително и те да бъдат закупени. Първото нещо, на което обръщаме внимание, когато се намираме в бебешкия магазин, са предназначените за новородени дрехи. Ето кои са задължителните, според бебешки магазин Baby.bg:

  • Боди с къс или дълъг ръкав (според сезона) – препоръчително е да се сдобием с няколко броя, за да ги сменяме;

  • Камизолки – много практична разновидност на бодитата. Отново е добре да имаме поне 5 от тях;

  • Ританки – класическа дрешка, която се използва изключително в ежедневието. Колкото повече, толкова по-добре;

  • Гащеризон – може да е за лятото или за зимата, но и в двата случая е много полезен елемент от гардероба на бебето;

  • Хавлия в подходящите размери – добре е да бъде с качулка за по-голямо удобство по време на ежедневния душ;

  • Шапка, ръкавички и терлички – носят се предимно навън, но в някои случаи и у дома.

Повечето бебешки магазини, включително и тези в онлайн пространството, изобилстват от стоки и то на доста добри цени. Именно това прави пазаруването толкова трудно за родителите – объркването в повечето случаи е много голямо, защото наличностите от всякакви размери, модели, материи, цветове и марки е пословично.

Кои са задължителните аксесоари

Освен с нови дрешки, посрещането на новороденото у дома е свързано и с избора на десетки функционални аксесоари, без които неговото правилно и приятно отглеждане би било “мисия невъзможна”. И ако в миналото нашите майки и баби са разчитали на креативността си, за да улеснят максимално обичайните занимания, днес имаме привилегията да използваме модерни пособия от всякакъв вид, налични и в онлайн бебешките магазини. Това са шишетата във всевъзможни разновидности, помпите за кърма, стерилизаторите, бебефоните, музикалните играчки, козметиката и какво ли още не.

Богатството от колички, кошари и други “едри” стоки е също факт, който можем да използваме в своя полза, когато посетим бебешкия магазин.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

Етикети:

17,047 преглеждания

Comments are closed.