Как да се справим с всичко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mom do everythink

Все още отказвам да призная и аз, че не съм супер. Не, не страдам от прекомерни амбиции да бъда свръх блестяща във всеки жиейски аспект, но, поне за момента, продължавам да се старая да съумявам поне да поддържам някакъв баланс на всички фронтове. Някои дни успявам, някои – не съвсем. Научих се да не се съдя твърде строго, но и се научих да не очаквам невъзможното. А именно, животът ми след като се запознахме с прекрасната ни дъщеря да си остане същият.

Безкрайно ми липсва мързелът, на който толкова обичах да се отдавам… ей така, да не правиш нищо конкретно, да си се моткаш, щедро разсипвайки минути и часове из вселената си. Да се прибера вкъщи и да мога да правя каквото ми щукне, когато се случи – да зяпам сериал, да си търся филм, да чета, да лежа, да блея, да мечтая, да пиша… Страшно ми е неприятно, че всяка спонатнност вече е в най-добрия случай фикция, в най-лошия: болезнен спомен.

Но, това е.

Ето краткия ми списък с правила, към който се придържам в рамките на човешки възможното, за да успявам с бебето, дома, връзката, работата, приятелите, семейството. И като казвам бебето, нямам предвид само грижата за нея – ами и време за общуване извън належащото в рамките на „смяна-на-памепрс“, „хранене“, „приспиване“, „о, пак ли цвърчиш, какво да ти дам, за да се занимаваш“.

Планиране
Най-важното. Старателно, щателно, често адски изморително, но безкрайно необходимо. Започвам всеки ден със строен план кога да работя (имам щастието да работя от вкъщи), кога да изляза с дребус на разходка, с кого да се видим, за да ми е интересно и на мен, и на нея. Нота бене са помощните часове от бабите й (да се светят имената и всичкото им!), те също трябва много внимателно д абъдат договорени, по възможност предварителноз а седмицата, за да знам кога с кой времеви промеждутък разполагам.

Преглед на печата
Тоест, къде какво се случва. Важно ми е да не губя връзка с културалните хепънинги в града, затова отделям време да разбера любимите ми регулярни събития ще ги има ли тази седмица/месец, какви концерти предстоят, има ли готини театрални представления, изложби. После заповам да се разбирам с кого да отида.

Следва продължение…

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

711 преглеждания

Comments are closed.