• No categories

Направи с мама: Мемори игра

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

caps_play

Чудили ли сте се какво можете да направите от старите капачки от мляко, чай или минерална вода? Ние имаме иде как да покажете на децата, че могат да са по-креативни и в грижа за Планетата. Трябват ви четен брой капачки (но не по-малко от 10) в един и същи цвят. Ето как да го направите:

1. Решете каква точно мемори игра искате – с числа, с картинки, с букви, с членовете на семейството ви – вариантите са много. Ние ви предлагаме игра с числата до 10, затова ще са ви нужни 20 капачки.

caps_tops

2. Очертавате с помощта на капачката 20 кръгчета върху лист хартия. След това детето трябва да напише числата от 1 до 10 по два пъти.

caps_ochertavane

3. А след това идва изрязването – внимавайте кръгчетата да са добре изрязани по очертанията.

draw_figure

4. Сега трябва да пъхнете хартийките в капачките – ако сте ги изрязали с точния размер няма да е необходимо да ги залепвате, но можете да ги закрепите по-стабилно с лепило, ако желаете.

glue_figure

Е, това е!

Следва игра. Просто обърнете капачките с числата надолу и започнете да се редувате да отваряте по две, докато не намерите две по две еднаквите капачки. Който открие най-много чифтове капачки, печели.

Идея и реализация: http://eastcoastmommyblog.blogspot.com

 

Подобни статии:

lady_bugs  8 занимания за деца за лятото

Childhood-101-Art-and-Science_Light-and-Colour  Цветовете и светлината

houses  6 висящи идеи

pencileraserstampsheader  Печат от гумичка на молив

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,342 преглеждания

Comments are closed.