Книги за мама и за мен

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Няколко литературни предложения за свободното време на мама и няколко за детето или какво да прочетем през пролетта.


Дневникът на Мая
Изабел Алиенде

Едно минало, което я преследва. Едно бъдеще, което тепърва трябва да изгради. И една тетрадка, за да опише живота си.

„Тази Мая ме накара да страдам повече от всички мои предишни герои. На места ми идваше да й зашлевя два шамара, за да й дойде малко умът, а на други ми се искаше да я прегърна силно, за да я предпазя от света и от собственото й объркано сърце.“
Исабел Алиенде

„Дневникът на Мая“ е последният й роман, определен от в. „Ню Йорк Таймс“ като „стряскащ съспенс“. Това е съвременен разказ за едно съзряване, съсредоточен върху съдбата на Мая Видал – забележително момиче, изоставено от родителите си. Мая расте в стара къща в Калифорния под грижите на баба си Нини, емигрирала там след преврата в Чили през 1973 г., и на дядо си Попо – добродушен чернокож астроном. След смъртта му обаче Мая излиза от релсите и се отдава на наркотици, алкохол и дребна престъпност – една зловеща спирала, която я отвежда в Лас Вегас в опасния подземен свят на воюващи помежду си банди, убийци, полиция, ФБР и Интерпол. Единственият й шанс за спасение е Нини, която й помага да избяга на отдалечен остров край бреговете на Чили и там Мая започва да води дневник в стремежа си да разплете тайните на своето семейство и на собствения си живот.

Издател: Колибри
Цена: 18 лева


Мемоарите на една кучка
Франческа Петрицо

Трогателна, приковаваща, поетична, книгата ще ви държи в напрежение и ще ви разтърси из основи. Творба, посветена на митичната историческа личност, разказана с много човечност. Хубавата Елена от Троя заявява своята истина. Тук нейната човешка съдба напуска сиянието на древните митове и нахлува по страниците на романа с устрема на живата героиня. Жертва на собствената си красота и волята на властния си баща, тя се бори за истинската любовта. Но съдбата й отрежда друга роля и я заклеймява като „кучка”.

Издател: Сиела
Цена: 12 лева


Преди децата ти да те побъркат, прочети това
Найджел Лата

Усещате ли как понякога децата всеки момент ще ви докарат до лудост? Крещели ли сте им до пълно прегракване? Идвало ли ви е някога да зарежете всичко и да изчезнете по-надалече? Защо е толкова трудно да сте родителите, които сте били убедени, че ще бъдете?

В ръцете си държите точната книга за изтормозени родители, които не са в състояние да проумеят защо възпитанието неизменно завършва с неистови крясъци и скубане на косите, когато се опитвате да внушите на децата си какви ще са последствията от техните постъпки. Практични и разумни съвети, онагледени с примери от практиката, решения на проблеми, близки до ума, и изпълними стратегии. Всичко това от един родител и семеен терапевт, на когото всичко му е минало през главата.

Издател: Колибри
Цена: 12 лева


Хормонална диета
Тиери Ертог, Маргерита Енрико

– Защо една диета помага на някои хора, а на други – не?
– Защо някои винаги са гладни?
– Защо на един косата му е гъста, а друг страда от косопад?
– Защо предменструалните симптоми и тези на менопаузата не са еднакви при всички жени?
– Защо някои хора успяват в живота, а други – не?
– Защо сексуалната активност намалява и сексуалното желание спада?
– Защо никога не се говори за „мъжкия климактериум“, андропаузата?
– Защо паметта отслабва?
– Защо трудностите са вълнуващи предизвикателства за някои, а за други – причина за депресия?

Всички отговори се крият в хормоналното здраве, дължащо се на наследствени характеристики, които се подхранват, когато седнем на масата.

Издател: Колибри
Цена: 14 лева


Рамона Белята
Бевърли Kлиъри

– Аз не съм напаст! – изкрещя Рамона Куимби.
– Ами тогава престани да се държиш като такава! – отвърна по-голямата й сестра Бийзъс, чието истинско име бе Беатрис.
– Не се държа като напаст, ами танцувам и пея! – обясни Рамона, която тъкмо се бе научила да подскача от крак на крак. Рамона изобщо не смяташе, че е напаст. Без значение какво казваха другите, тя никога, дори и за секунда не допускаше, че е напаст. Всички, които я наричаха така, бяха по-големи от нея, затова предпочиташе да мисли, че те просто не са напълно справедливи.

Издател: Милениум
Цена: 5 лева


Тетрадки за оцветяване – Златокоска и трите мечета

С Тетрадки за оцветяване вашето дете ще се запознае с една традиционна приказка чрез една от любимите си дейности – оцветяването. Чрез тетрадката детето ви се учи да рисува, да чете и да смята… в съответствие с програмите за предучилищно образование.

„Златокоска и трите мечета” е помагало, чрез което по естествен за детето начин интегрално се формират уменията, заложени в образователните направления „Художествена информация и литература за деца“, „Български език“ „Математика“, „Социален свят“ и „Изобразително изкуство“ в програмите на МОМН.


Издател: Колибри

Цена: 4 лева


Моята великденска книга с игри

Разгърнете пъстрите страници на тази книга и открийте великденските изненади, които ви очакват! Красивите модели и интересните идеи ще ви помогнат да създадете истинско великденско настроение у дома. А с многобройните стикери и забавни задачи ще играете и ще се забавлявате часове наред.

Издател: Фют

Цена: 4,99 лева


Наука в кухнята

Защо в хляба има дупчици?
Защо ожадняваме?
Защо храната се разваля?

Заедно със слончето Арчи и приятелите му читателите на тази книга ще открият отговорите на тези и на още много въпроси и ще се уверят, че да си учен никак не е скучно! Напротив, дори е много забавно и не е толкова трудно! Книгата предлага специално подбрани експерименти, които децата могат да направят самостоятелно с подръчни материали, увлекателно обяснява за свойствата на обекти и за природни явления от заобикалящата ни среда. Съдържа подробен речник, любопитни факти и полезни съвети, забавен тест, с който да проверят знанията си.

Книгата може да е в помощ на преподавателите, които желаят да онагледят часовете си и да ги направят по-интересни. Дава прекрасна възможност на възрастните за общуване и съвместни занимания с децата в семейството.   

Издател: Фют

Цена: 3,90 лева

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

1,606 преглеждания

Comments are closed.