• No categories

Поличка от тюл за малка балерина

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

polichka-za-balerina-4

Всяко момиченце мечтае да бъде балерина, фея, принцеса. Тази мечта се сбъдва много лесно, само с една красива, пухкава поличка от тюл. А кой родител не иска да осъществи мечтите на детето си? Ето как:

Нужни материали:

– 9 метра тюл, с ширина 130 см
– ластик, широк 2.5 см с дължина, според обиколката на талията
– 2 метра панделка
– ножица
– шевна машина и конци
– голяма безопасна игла

Инструкции:

1. Първо, сгънете тюла на две по дължина и внимателно разрежете по сгъвката. Трябва да получите две парчета, всяко с дължина 9 метра и ширина 65 см. Сега прегънете всяко парче на половина и внимателно направете шев с отстояние 2.5 см от края, така че да може да се промуши след това ластика.

2. Отрежете панделката на две равни парчета по 1 метър. Зашийте добре едната част към края на ластика, както е показано на снимката.

polichka za balerina-1

3. Закопчайте безопасната игла в края на ластика и започнете да го нанизвате през тюла, като го набирате. Издърпайте ластика и махнете иглата.  Ако прецените, че не е достатъчно стегнато, отрежете колкото е необходимо, но и в същото време да е достатъчно свободно на талията, след като се облече.

polichka za balerina-2

4. Зашийте към свободния край на ластика другата част от панделката. Завържете двата края на красива панделка и разпределете равномерно тюла. 

Вашата малка балерина е готова да танцува цял ден!


Източник: 
http://www.sheknows.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,196 преглеждания

Comments are closed.