• No categories

Круши в джинджифилов сироп

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

krushi v djindjifilov sirop

Пикантните вкусове на джинджифила и канелата са истински емоционален завършек на тази сладостна рецепта с круши.

Време на приготвяне: 30 минути + 30 минути за охлаждане
Степен на трудност: лесна

Необходими продукти за 4 порции:

– 4 твърди зрели круши
– 2 с. л. масло
– ½ ч. ч. вода
– 3 с. л. захар
– 2 с. л. мед
– 1 с. л. джинджифил, ситно нарязан
– 1 пръчка канела
– 60 мл вермут или бяло вино
– 2 с. л. коняк
– бишкоти за гарниране

Начин на приготвяне:


1. Водата се слага да заври със захарта, меда, джинджифила, канелата и виното. Оставя се да изври наполовина.


2. Крушите се обелват, срязват се на половини и семките се отстраняват. Маслото се стопява в тиган и в него се слагат крушите. Обръщат се от всички страни.


3. Сиропът се налива при крушите. Добавя се конякът. Оставя се да ври на умерен огън за 10 мин. Плодовете се обръщат от всички страни. Оставят се да изстинат в сиропа. Сервират се с бишкоти.


Рецептата ни предоставиха:

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg

Още от Вкусно:

   Да готвим в глина

   Кейк с лимон и червени боровинки

Purichki ot spanak i kartofi_01   Спаначени пурички в индийски стил 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,502 преглеждания

Comments are closed.