• No categories

Телешка супа с естрагон

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

teleshka supa s estragon

Време е за една от рецептите за ароматна, хранителна и дори “животоспасяваща” месна супа, на които се дължи част от славата на унгарската гастрономическа традиция.

Необходими продукти за 4 порции:

– 500 г телешки джолан
– 1 с. л. листа от естрагон
– 4 с. л. оцет
– 4 моркова, нарязани на малки кубчета
– 1 резен целина, нарязан на кубчета
– 4 с. л. лимонов сок
– 2 с. л. масло
– 2 с. л. брашно
– 200 г заквасена сметана
– сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Листата от естрагон се заливат с горещия оцет и се оставят да изстинат.

2. Месото се нарязва на малки кубчета, измива се и се залива с 1,5 л студена вода. Слага се да заври, като непрекъснато се обира отделената пяна. Когато престане да образува пяна, се добавят нарязаните моркови и целина. Посолява се на вкус и се оставя да къкри заедно с 2 с. л. от лимоновия сок, докато месото омекне.

3. Маслото се сгорещява и се разбърква с брашното. Охлажда се леко и се разбърква със сметаната. Добавя се към супата. Оставя се да поври 4-5 мин. Овкусява се с отцедения от оцета естрагон и останалия лимонов сок. Ако да има нужда, се добавя малко и от естрагоновия оцет.

Време на приготвяне: 150 минути
Степен на трудност: лесна

Благодарим за рецептата на:

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg

 

Още предложения от Вкусно:

   Шоколадови лъжички за коледно настроение 

   Китайски омлет

   Салата с таханов дресинг

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,216 преглеждания

Comments are closed.