Мария, Николай и техните отличници Райна, Ивет и Георги

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

nie sme poveche-petrovi,panagurishte

Ние сме семейство Петрови от Панагюрище. Аз се казвам Мария, на 32 години. По професия съм социален работник, който се занимава с обучението на кандидат- осиновители и приемни семейства. Работя също така с деца в риск и с техните родители. Съпругът ми Николай е на 39 години. По професия е надзирател в затвор. Тежка и трудна професия. Най-голямото ни дете е Райна, на 9. Отлична ученичка, обича да рисува и да танцува. Освен това е и много добра спортистка е. След това идва Ивет, на 7 години. И тя като кака си е първа в училище и обича да рисува, както и да „хакерства” из Мрежата. И най-накрая е Георги, на една година. За сега любимото му занимание е да прави бели, но когато порасне ще догони сестрите си.

Това сме ние! Много сме и ни е добре, независимо от чуждото мнение, че три деца са много.

Предимствата на това да имаш повече деца?

Хубавото на големите семейства, е че имаш повече „помощна сила”. Това в кръга на шегата, разбира се. Предимството е, че децата се учат да споделят и да делят по между си, не стават егоисти, но и как да успяват в света навън, далеч от семейството. Знаят, че имат на кого да разчитат за помощ.

Споделете един мит за семействата с повече деца.

Че ти е нужна голяма къща и милиони в банката.

Организирането на групата

Организирането при нас става лесно и бързо. Децата обичат да пътуват и само чакат да им се каже: „тръгваме” и те са се приготвили много преди нас.

Развлеченията

Всеки от нас има различни предпочитания и си има лично пространство, за да ги осъществява. Децата обичат да рисуват и да пеят. А ние – родителите, сме на компютъра или пред телевизора. Никой не пречи на другия да се забавлява.

Почивката

Почивката е организирана така, че да е полезна и забавна за всички, било то на море или планина. Задължително смевсички заедно. Никъде не ходим по отделно

nie sme poveche-petrovi,panagurishte (2)

nie sme poveche-petrovi,panagurishte (4)

Личното пространство

Всеки си има лично пространство, това е задължително.

Най-забавната част

Най-забавно е сутрин, когато всички трябва да излизаме по едно и също време, а банята е само една. Буквално трябва да се прескачаме, за да не закъснее никой.

Най-трудната

Най-сложната задача за всеки родител е това, да съумее да възпита правилно децата си, независимо дали е едно или сто. Детето трябва да знае, че вие не сте му само родител, но и приятел, с когото може да си споделя всичко, да умее да разговаря спокойно на всякакви теми.

nie sme poveche-petrovi,panagurishte (1)

Кой е по-лесният вариант: повече или по-малко деца?

Такъв вариант не съществува. Без значение колко деца имате, вие сте длъжни да им дадете цялата си обич, внимание и да ги възпитавате правилно.

Какво най-често прави цялото семейство?

Всички вкъщи обичаме да пътуваме много и винаги, когато имаме свободно време сме на път. Искаме децата ни да обиколят Родината, за да видят колко е красива.

Когато сме си у дома, вечер се събираме, за да вечеряме и всеки споделя как е минал денят му. Децата разказват какво са правили на училище или в занималните, дали имат някакви проблеми или притеснения за нещо. Най-малкият член на семейството, все още не може да говори, но това не му пречи да си играе с каките си или да прави пакости из къщата.

 

Вижте още споделени истории:

priateli na 4 lapi-1   Приятели на четири лапи

garderobni sluchki 1   Гардеробни случки

   Предай нататък …Павел, баща в бащинство

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Споделено

1,705 преглеждания

Comments are closed.