• No categories

Телешко в тай стил

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Teleshko v tai stil

Телешките стекове не са популярни в тайландската кухня, но въпреки това индокитайските вкусове и аромати чудесно подхождат на крехко сготвеното месо.

Необходими продукти за 4 порции:

700 г телешко контрафиле
3 с. л. фъстъчено олио
сол на вкус

за соса:

1 малка зелена люта чушка, ситно нарязана без семките
2 скилидки чесън
1 с. л. джинджифил, ситно нарязан
сокът от 1 лайм
3 с. л. светъл соев сос
2 с. л. фъстъчено олио
2 ч. л. светлокафява захар
½ ч. ч. ситно нарязан пресен кориандър или магданоз
½ ч. ч. ситно нарязани листа мента

за сервиране:

1 манго
1 краставица
1 червена люта чушка

Начин на приготвяне:

1. Месото се нарязва на стекове с дебелина 1,5 см. Посоляват се и се намазват с олиото.

2. Грил-тиган се загрява на умерен огън, без да пуши. Стековете се изпичат по 3 мин. от всяка страна. Трябва да останат средно изпечени. По време на печенето се притискат с шпатула, за да останат плоски. Оставят се да починат 5 мин.

3. Всички продукти за соса без зелените подправки се пасират заедно. Добавят се кориандърът и ментата.

4. Месото се нарязва на много тънки ивички и се разбърква с половината от соса.

5. Поднася се с останалия сос и нарязаните манго, краставица и червена люта чушка.


Рецептата е предоставена от: сп. Меню, http://www.menumag.bg/


Още рецепти:

   Три забавни ястия за деца

   10 храни за стимулиране на мозъка

   Три пролетни рецепти с подправки



FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,263 преглеждания

Comments are closed.