Седем полезни съвета за първата фото сесия на вашето бебе

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

снимка бебе

Да заснемем своето бебе и  да създадем незабравими и забележителни спомени за семейството може да ви се струва лесно, но в действителност, има някои неща, за които трябва да сме подготвени предварително.

Бебешките снимки, сами по себе си, са безценни, но да направим стойностна и красива снимка на нашето бебе, може да се окаже не толкова лесна задача.  

Колкото и да са сладки, не са особено лесни за заснемане –не се концентрират, вниманието им трудно се приковава на едно място и са доста непредсказуеми. 

Предоставяме ви 7 полезни съвета, за това, как да направите най-добрите снимки на вашето дете.

 


Слезте на тяхното ниво

Не, нямам предвид да се върнете към носенето на памперси и смученето на пръст. Имам предвид буквално да се снижите на тяхното ниво. Ако направите снимка на вашето бебе от нивото на неговите очички, това ще покаже неговата гледната точка, а не вашата. А и все пак тази технология ще предпази вратлето му от схващане да гледа все нагоре.


Всички си имаме добра страна

Забелязвали ли сте как, когато ви снимат, вие внезапно извъртате леко тялото си на една страна, за да скриете подутия си корем или пък леко повдигате глава, за да прикриете двойната брадичка? Може би правим това, защото не се доверяваме достатъчно на фотографа и се опитваме сами да позираме в най-добрата си светлина. Бебетата, от своя страна, ни се доверяват напълно и очакват да ги заснемем по най-добрия начин. Когато правите снимки, опитайте се да сменяте различни гледни точки и не спирайте, когато си мислите, че сте уловили момента. Ако вашето бебче продължава да седи в същата поза, продължавайте да снимате.


Време е да се приближите

Заснемането от близко разстояние на личицето на вашето бебе, така наречената макро фотография, ще улови всички малки, сладки детайли и всяка негова емоция. Пробвайте и ще се убедите, че резултатът наистина е възхитителен.

По този начин, човекът отсреща ще усети вашето бебе много по-близо до себе си и няма да се разсейва от външни фактори. И недейте да се ограничавате в снимането само на лицето на вашето бебче – снимайте сладките му крачета, вратлето му, малките му ръчички…всичко.


Светлината трябва да е естествена

Светлината може, както да направи, така и да развали една снимка. Най-добрата светлина е естествената, а най-добрата естествена светлина – точно след изгрев слънце или преди залез. Дневната светлина или ще придаде сянка на лицето на вашето бебе, или ще го накара да затвори или присвие очички – и в край на сметка, няма да получите желания ефект. Но все пак, ако правите снимки през деня, постарайте се вашето бебе да е под сянката на някое дърво или чадър, а когато правите снимки в затворено пространство, опитайте се да сте близо до прозорец, за да използвате светлината. Имайте предвид, че светлината не трябва да е зад гърба на бебето, в противен случай ще заснемете силует, а не портрет.

Най-добрият начин, да се научите, е като експериментирате. Опитайте различни техники, за да намерите най-добрата за вас. Когато сте в затворено помещение и нямате възможност да използвате светлината отвън – възползвайте се от близо разположените лампи. Пробвайте да снимате без светкавица и вижте какви резултати може да постигнете.


Вземете под внимание какво има на заден план

Опитайте се да се освободите от безпорядъка на заден план. Ако има други неща на снимката, вниманието няма да е насочено към вашето бебе. Все пак, не искате хората да видят тапета ви от 70-те, който от години искате да махнете, нали? 


Цветна или черно-бяла

Независимо дали го признавате или не, вашето бебе не винаги изглежда като бебетата от картинките – то има пъпчици, петънца, сополчета, следи от чесане по лицето…и без съмнение цветните снимки отразяват всичко това. От друга страна, черно белите снимки премахват някои от тези „недостатъци”. Намирам, че черно-белите снимки могат да разкажат една коренно различна история, сравнение с цветните. Пробвайте!


И не забравяйте

Помислете 20 години напред. Сигурна съм, че всички се радваме на своите бебешки снимки, но като пораснем, тези снимки не стават ли по-сантиментални, когато и семейството и приятелите ни присъстват в тях? Знам, че обикновено, като видим някой с фотоапарат в ръка, бързо гледаме да се скрием и да не се изпречваме на пътя му, като, разбира се, за това си имаме основателно извинение – Косата ми е рошава! Снимките ме правят по-дебела! Не съм облечена подходящо и т.н. Но съм сигурна, че когато вашето бебе порасне, ще оцени много повече да се види, заобиколено от хората, които го обичат, отколкото да има албум след албум само със свои снимки. 

И, разбира се, през цялото това време се забавлявате!

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

5,486 преглеждания

Comments are closed.