Няколко идеи как да приготвите вкусни тофу ястия за малки и големи:

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
  • Нарежете меко или твърдо тофу на малки парченца-хапки и оваляйте в натрошена зърнена закуска, крекери или овесени ядки. Тези кубчета са най-лесни за приготвяне с твърдо тофу, но и с меко ще станат, ако сте по-упорити.
  • Блендирайте заедно с банан или овесени ядки в блендер или кухненски робот и направете на пюре. Може да комбинирате тофу с всякакви плодове като ябълки, ягоди, боровинки, круши. Рецептата е чудесна за бебета, които се учат как да използват лъжица, защото сместа залепва за лъжицата и е подходяща за първите уроци по самостоятелно хранене.
  • Нарежете на кубчета и ги пуснете в супата или в бульона и така овкусени ги дайте на бебето. За вас остава супата, като тофу-кубчетата идеално заместват месото.
  • Нарежете на кубчета и запържете в зехтин, добавете подправки според вашия вкус, а и на бебето ви.
  • Можете да блендирате и да смесвате тофу с бяло сирене, авокадо, хумус. Така приготвената паста е иделна за филийки и сандвичи. А когато нарежете на малки парченца филийката, тя пък ставя подходяща за хранене с пръсти.
  • Тофу сандвичи – смесете тофу с крутони или натрошена зърнена закуска, поръсете с нарязан зелен лук, любимите си подправки и разбира се, любимото пюре на бебето ви.
  • Тофу може да се комбинира с различни плодове, кисело мляко и плодов сок и с помощта на блендера можете да приготвите най-интересни и различни бебешки каши.

Най-лесно тофу се приготвя запържено в малко зехтин с подправки (черен пипер, чесън, босилек), но също така най-сполучливите комбинации са смес между тофу и:

Ябълково пюре

Авокадо и круши заедно

Боровинки и банани заедно

Сладък картоф и моркови заедно

Броколи и пащърнак заедно

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,816 преглеждания

Comments are closed.