Сладки ябълки с пиле (8 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:      

1 пилешки гърди (или филе от пуешко месо), сурово, нарязано

1 или 2 средни ябълки, обелени, изчистени и нарязани

½ чаша обелен и нарязан сладък картоф

2 чаши вода или домашен пилешки/зеленчуков бульон

Смесете всички продукти в един среден по големина съд. Оставете да заври и намалете температурата. Оставете да къкри около 20 мин., докато месото се сготви. Следете нивото на водата. Когато месото е готово и ябълките се разкашкат, вдигнете тенджерата от котлона, оставете да изстине и допълнително намачкайте до желаната консистенция.

Вариация – може да добавите и ¼ чаша ориз (или кус-кус) преди сместа да заври.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

820 преглеждания

Comments are closed.