Броколи в гювече (8 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

2 чаши полусварен ориз (може и кафяв ориз – вари се 30 вместо 45 мин.)

2 с.л. масло (или зехтин)

½ чаша накълцан лук

½ чаша нарязани зелени чушки

½ чаша нарязана целина

2 чаши натрошено сирене чедър

Замразено броколи (около 500 гр.)

Бульон от гъби (по желание) или кофичка кисело мляко

Пилешли или зеленчуков бульон (домашно приготвени или готови, но с ниско съдържание на сол)

Затоплете предварително фурната на 180 С. Задушете лука, чушките, целината и маслото до омекване на зеленчуците. Смесете ориза, броколите, задушените зеленчуци, сиренето и бульоните. Сложете всичко в голям глинен или стъклен съд. Покрийте и гответе на 180 С 30 мин., докато течността се поеме. Свалете похлупака, сложете още малко от сиренето и печете открито 5 мин., докато чедърът се разтопи и повърхността се препече.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

839 преглеждания

Comments are closed.