Сладък картоф в тиган (8 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Тази рецепта може да се направи и с обикновени картофи, като заместите подправките с по-подходящи или по ваш вкус. Разбира се, важно е и какво обича бебето ви.

Продукти:

8 средно големи сладки картофа

5 с.л. масло

½ чаша брашно

2 с.л. майонеза (или пълномаслено кисело мляко)

2 чаши вода и 1 ¾ чаши пилешки бульон

Сол и подправки – джинджифил, канела, индийско орехче

В намазнена тавичка поставете картофите. Отделно в тиган разтопете маслото и добавете брашно до гладка смес. Постепенно добавяйте бульона, майонезата и подправките. Оставете върху котлона и разбърквайте до получаване на гъста смес (около 15 мин. на средна температура, като разбърквате на няколко минути).

Изсипете готовата смес върху картофите. Поръсете със захар и канела (може предварително да смесите захарта и канелата за по-равномерно разпределяне). Покрийте и поставете във фурна на 160 С, докато картофите омекнат. Те са готови след около 2 часа и стават много вкусни, дори за бебето, което може да ги хапва с пръсти. Може да ги нарежете на още по-малки парченца или да ги намачкате с вилица.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,640 преглеждания

Comments are closed.