Да играем! На осем месеца и една седмица

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1)      Начинаещ футболист

Подготовката за пълзенето, стоенето прав или ходенето е голямо предизвикателство – трябва да се развият всякакви видове нови мускули в тези малки крачета. Тази игра на ритане развива умения, свързани с координацията на общата моторика.

Умения, които играта развива: обща моторика

Необходими материали: средно голяма пластмасова топка

Като коленичите или седнете на пода, хванете бебето пред себе си (с гръб към вас), прегръщайки го с една ръка през гърдичките, а с другата поддържате дупето му, така че крачетата му да са на малко по-предна позиция пред тялото. Поставете топка точно пред него и му помогнете да ритне топката, след това се преместете малко напред, за да може да мести топката из стаята като малка футболна звезда. Надавайте одобрителни възгласи всеки път, когато крачето му докосне топката и му посочвайте колко далеч я е ритнало. От това става чудесна игра, когато си намерите футболен партньор – родителите могат да изправят играчите един срещу друг и да им помагат да си подават напред-назад топката.

2)      Какъв е този шум?

Пискащите гумени играчки са толкова любими, защото бебетата обичат да бъдат изненадвани от неочаквани шумове. Прибавете към това и насладата от криеницата и ще получите аудиовизуална игра на отгатване.

Умения, които играта развива: схващане за постоянния характер на предметите; координация ръце-очи

Необходими материали: няколко произвеждащи звук играчки; кърпа или малко одеалце

Покажете на бебето гумена пискаща играчка, стиснете я шумно, а след това я покрийте с кърпата и оставете бебето да махне покривалото. Покрийте я отново, но този път я стиснете, за да издаде звук, както е скрита. По същия начин използвайте дрънкалка, щумоляща играчка или друга, предизвикваща необичаен звук (можете да си направите такава от целофан). За финал, покрийте с плат радиото и го включето (през одеялото). Ако нищо друго не провокира бебето, това със сигурност ще предвизвика сериозна реакция.

 

Виж игри за предходната седмица

Виж игри за следващата седмица

Виж всички игри

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

699 преглеждания

Comments are closed.