Секс по време на бременност

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

За някои жени бременността е период, когато секс машината се завърта на пълни обороти. За други – сексът е в забвение. Често загубата на желание за секс през първото тримесечие се дължи на умората и гаденето – много бъдещи майки, които са били сексуално пасивни през първите няколко месеца, откриват, че ситуацията се нормализира през второто тримесечие. Ако бременността ви протича без усложнения, физически няма никаква причина да не се наслаждавате на обичайната си сексуална активност през тези 9 месеца.

Не се притеснявайте, че сексът може да навреди на плода – мускулите на шийката гарантират, че матката е плътно затворена. Опитайте се да не позволите на притесненията за външния вид да повлияят върху сексуалната ви увереност. Много мъже вярват, че бременната жена е невероятно секси. Вашето самочувствие оказва огромно влияние. Наслаждавайте се на пълнотата си и вашият партньор ще изпита същото.

През различните етапи от вашата бременност може да ви се прииска да преосмислите някои любими пози – деликатността на гърдите, типична за първото тримесечие, може да направи мисионерската поза неудобна, а дълбокото проникване на по-късен етап от бременността също може да ви се стори неподходящо. Страничните пози често вършат по-добра работа и освен това са чудесен повод за прегръдки.

Ако сексът е последното, което ви хрумва, направете усилие физически да общувате с партньора си по друг начин – дръжте се за ръце, масажирайте се, целувайте се. Вие сте на път да се отправите на най-голямото пътешествие в живота си – наслаждавайте му се заедно.

Вижте всичко по темата тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,089 преглеждания

Comments are closed.