Постоянен апетит по време на бременност

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Много жени изпитват странно, специфично желание за ядене. То може да се появява и отшумява на различни етапи от бременността и да варира от сладки до солени храни. Кисели краставички и сладолед? Пица с аншоа и ананас? Доматен сок върху… ами, всичко? Късновечерен шоколадов пир?

Очаквайте промени в предпочитанията си към храната, които вероятно се дължат на хормоналните промени във вашето тяло. Някои бъдещи майки Изведнъж започват да избягват дори леката миризма на любима някога храна или напитка, докато други търсят с настървение ядене, което някога са отказвали. Уверете се, че вашият апетит не е само извинение да се отдадете на вредни хранителни навици.

Докато някои хора казват, че чрез тези нужди тялото ви показва, че му липсват определени хранителни съставки, то повечето експерти в храненето отхвърлят тази идея. Например само защото желаете шоколадов млечен шейк с три топки сладолед за закуска, не означава, че страдате от липсата на калций? А какво ще кажете за киселите краставички? Те съвсем не дават знак, че ви липсва сол.

Въпреки че сладките, мазни и солени храни от време на време могат да се консумират, имайте предвид, че те носят „празни” калории – доставят на тялото ви енергия, без да съдържат витамини и минерали, нужни за постоянно крепко здраве. Пробвайте да замените тези храни с други, по-здравословни заместители, които са способни да осигурят на тялото ви това, от което наистина се нуждае с цел да гарантира добро физическо състояние едновременно на вас и на вашето бебе.

Помнете

Приемането на прекалено много захари и мазнини може да доведе до трупане на килограми, които да изложат плода на риск (и да затруднят движенията ви след раждане).

Странен вкус

Странният вкус по време на бременност е състояние, при което жената изпитва нужда да консумира субстанции без хранителна стойност. Често става дума за лед, хлябна сода, нишесте, глина, пръст, тебешир и пепел. Ако откриете подобни необичайни желания, незабавно се свържете със своя лекар.

Вижте всичко по темата тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

4,935 преглеждания

Comments are closed.