Главоболие и мигрена

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Главоболие

То може да е причинено от много фактори, включително стрес, умора, горещина и шум. Обикновено продължава час и се появява от време на време в продължение на няколко седмици или месеци.

Естествен лек при главоболие:

Сгънете шалче по дължина, така че да оформите 5-сантиметрова лента. Завържете я около главата си и я пристегнете с възел върху точката с най-силно напрежение. Натискът намалява притока на кръв в тази област и пулсирането, причинено от подутите кръвоносни съдове.

Мигрена

Тя обикновено се предава по наследство. Близо една на всеки пет бременни жени страда от мигрена. Тя може да продължи от няколко часа до три дни. При някои дискомфортът е по-силен поради промяната в хормоналните нива.

Естествен лек при мигрена:

Джинджифилът върши чудеса. Проучвания показват, че щипка джинджифил на прах, разтворен във вода, може да постигне същия ефект като изписано лекарство. Той може да блокира отделянето на простагландини – група активни вещества, която причинява болка. При появата на първите симптоми на мигрена, разбъркайте 1/3 чаена лъжица джинджифил на прах в чаша с вода. Приемайте тази смес 3–4 пъти на ден в продължение на три дни за облекчаване на болката.

Вижте всичко по темата тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

973 преглеждания

Comments are closed.