Да израснем с природата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

momche sadi rastenie ekologia

Мислите, че децата са прекалено малки да научат какво е природосъобразен начин на живот? Я помислете отново! За това никога не е твърде късно или твърде рано.

Докато някои хора живеят природосъобразно още преди това да се превърне в модерно, има много други, които едва сега се запознават с това. Да водиш „зелен” начин на живот означава не друго, а да си осъзнат и да знаеш как хората влияят на планетата. За някои, това може да означава да предприемат мерки да намалят и сведат до минимум въглеродния отпечатък, който оставят, за други – вредата на околната среда, която причиняват.

Добрата новина е, че независимо на каква възраст е човек, никога не е твърде рано или пък късно да се впуснете в дебрите на природосъобразния начин на живот.

Да запознаем детето с този начин на живот

Някои родители смятат, че децата им не са достатъчно зрели, за да разберат какво означава околна среда. Все пак, те учат само основните умения в живота. Но това вярване е далеч от истината. Когато децата започват да разбират и другите неща в живота, те могат най-спокойно да учат и как да предпазват околната среда.  

reciklirane

Това е част от родителството, да научим децата на основните уроци, които смятаме за важни и които са от значение. Не започваме да ги учим на 8 годинки как да споделят, да ядат зеленчуци или да си мият зъбите, нали? Трябва да започнем още от най-ранна детска възраст.

Децата са природно любопитни, а мозъците им са устроени така, че да могат да поемат всякаква информация. Още от съвсем малки малчуганите трябва да знаят как да пазят планетата и какво е по-добре за нея. Макар и да не разбират напълно защо трябва да правим нещо по даден начин и защо това е полезно, те поне ще изградят навик, който остава за цял живот. Това ще се превърне за тях в начин на живот. Така ще могат да допринасят за майката Земята и за природосъобразния начин на живот още преди да осъзнават и разбират напълно защо го правят.


ekologia detsa

вижте още как да научим децата ни да живеят природосъобразно


хранилка за птици

вижте как да си направим хранилка за птици

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

2,050 преглеждания

Comments are closed.