Меланхолия по време на бременност

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Смяната на настроенията по време на бременност е обичайна част от хормоналните промени във вашето тяло. Въпреки това, за около 10–15% от бременните жени, тези състояния могат да продължат повече от две седмици и да нарушат нормалното ежедневие. В някои случаи тези моменти могат да бъдат директно свързани с бременността, вероятно причинени от повтарящото се сутрешно гадене или други здравословни неразположения, или да бъдат емоционално обусловени, ако бременността не е била планирана или имате проблеми с вашия партньор.

За други бъдещи майки моментите на депресия се дължат на причини, различни от изброените, и могат да имат генетично или биохимично обяснение.

Ако не им се обърне достатъчно внимание, близо 40% от жените, които проявяват симптоми на пренатална депресия (депресия по време на бременност), ще страдат и от постродова.

 

Бъдещите майки в напреднала възраст са по-склонни към меланхолия

Проучванията сочат, че по-възрастните жени, които ще стават майки за първи път, могат да разчитат на по-малко хора, към които да се обърнат за емоционална или практическа помощ и са по-разположени към меланхолия. Ако почувствате, че смяната на настроенията ви се превръща в продължително депресивно състояние, с което не можете да се справите дори с подкрепата на семейство и приятели, силно е препоръчително да се консултирате с вашия акушер-гинеколог.


Помнете:

Противоречивите чувства, които ви обземат, няма да траят дълго, но понякога имате нужда от професионална помощ и подкрепа, които да ви върнат към нормалния ритъм на живот. Не сте сами.

Вижте всичко по темата тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,043 преглеждания

Comments are closed.