Седмица 36

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Вижте седмица 37

Вашето бебе

Бебето е вече 47.4 см. и тежи 2.6 кг. Венците му са много твърди, а корените на зъбчетата са вътре. Но те ще изникнат едва когато бебето стане на 4 или 5 месеца. При всички положения твърдите венци вършат работа – било то да сдъвчат първата твърда храна или за смученето от гърдите или от бутилката.

Сега най-важната задача на бебето е да развие белите дробове и респираторната си система. Когато бебето се роди преждевременно, един от проблемите е развиването на така неречения респираторен дистрес синдром при новороденото. В този случай белите дробове не са достатъчно развити и бебето не може да диша самостоятелно. То се нуждае от помощ, за да приема кислород, обикновено механична вентилация, която да „диша” вместо него.

Ако все още не сте се спрели на педиатър за детето си, направете го. Попитайте лекуващия ви доктор, акушера, приятелите си или семейството си за имена, които да ви препоръчат.

Вие

 

Сега, когато Големият ден наближава, вие и вашият партньор сигурно сте все по-нервни и нетърпеливи. Възможно е отново да преминете през кратка серия от смени на настроенията, но този път не заради хормоните, а заради собствените ви нерви! И най-малките неща могат да ви изкарат извън равновесие. Партньорът ви – също. От друга страна е възможно той самият да е много по-нервен от вас. Главните ви притеснения включват здравословното състояние на бебето, как ще родите и по-общите – ще бъдете ли добра майка, ще можете ли да се грижите правилно за детето си и т.н.

На всичкото отгоре сънят ви може да се е загубил някъде по трасето, не само заради тези нервни изблици, а и поради чисто физически причини.

При следващия ви преглед лекарят ще ви направи един бърз стрептококов тест, наречен Strep B, за да види дали има наличие на бактерията в гениталната област. Този тест не е страшен, дори при положителен резултат, ще се наложи просто да приемете антибиотик еднократно за премахването им преди раждането.

Още по темата:

Братчета, сестричета и новороденото

Храна за успешно раждане 

Фън шуй за детската стая

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

874 преглеждания

Comments are closed.