• Няма категории

Ароматен ябълков пай

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
jabulkov-pai-magi-pashova

Есента е богата на вкусни, ароматни и полезни плодове – ябълки, круши, дюли. Есента е и началото на Коледния пост. Ето една изкушаваща рецепта за онези, които спазват строг пост или просто се хранят без животински продукти.

Рецептата е на Маги Пашова хранителен терапевт, автор на книгата „За по-здрави бебета“.

Продукти:

1 чаша (250 мл) брашно от спелта

1 лъжичка сода за хляб

2 с.л. семена от чия, смесени с 4 с.л вода

2 чаши ябълки, обелени и нарязани на кубчета

½ чаша орехи

50 мл кленов сироп (може да използвате и течен мед, но имайте предвид, че полезните му свойства се губят при печенето)

75 мл олио от гроздови семки (може да замените със зехтин, но отново с уговорката, че при печене се губят част от полезните му свойства)

100 мл растително мляко (овесено, бадемо, кокосово и т.н.)

1 ч.л. канела

¼ ч.л. индийско орехче

¼ ч.л. джинджифил

¼ ч.л. кардамом

2-3 счукани карамфилчета

Приготвяне:

1. Смесете чията с водата и оставете за 10 минути да се желира.

2. Смесете брашното със содата и подправките. Отделно смесете кленовия сироп с олиото и млякото. Изсипете мокрите съставки и чията към сухите и добавете ябълките и орехите.

3. Застелете подходяща тава с хартия за печене, изсипете сместа и загладете с помощта на шпатула или лъжица.

4. Печете около 40-45 мин на 150 С.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,045 преглеждания

Comments are closed.