• Няма категории

Агнешки кюфтенца с доматен сос

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

agneshki-kufteta-s-domaten-sos

Вкусни агнешки кюфтенца с доматен сос. При желание може да замените месото с телешко или свинско – резултатът ще е също така добър.

Необходими продукти:

- 1 кг. агнешка кайма
- 2 ч.ч. ориз
- 5 глави лук
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 яйца
- 2-3 с.л. кисело мляко
- 1 бучка масло
- 1 с.л. зехтин или олио
- брашно за овалване
- магданоз
- джоджен
- червен пипер
- сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете каймата с 2-3 наситнени глави лук, белтъците, измития и почистен ориз, нарязаните на ситно магданоз и джоджен. Подправете със сол и черен пипер на вкус и омесете много добре.

2. Оформете топчести кюфтета от сместа и ги оваляйте в брашното.


3. Загрейте маслото и олиото в подходящ голям съд и запържете лука. Посолете и когато лукът омекне, поръсете с малко брашно и червен пипер. Залейте с вода и когато заври, пуснете едно по едно кюфтетата. Гответе на умерен огън.


4. Разбъркайте доматеното пюре с малко вода и добавете към вече почти готовата яхния. Направете застройка с жълтъците и киселото мляко и оставете още 10-тина минути.


Пробвайте още:

   Магданозена супа с орзо и орехи

   Пълнени тиквички с моцарела и песто

   Овесени курабийки 


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

3,614 преглеждания

Comments are closed.