Трима мъже пробват бременността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

татковци

Англичаните Джейсън Брамли, Джони Бигинс и Стив Хенсън са трима мъже, които наскоро решиха да направят странен експеримент, нещо, което малцина преди тях са правили и което, не можем да не признаем, е достойно за уважение.

Целта, на пораждащото любопитни погледи занимание, е да влязат в ролята на бременни като максимално се доближат да естественото състояние, в което са поставени жените, докато носят бебетата си. За близо месец тримата мъже решават да се обличат с корсети, тежащи по около 30-тина килограма, каквато е тежестта, носена от бременна жена към края на бременността й. Имат си не само големи кореми, но и наедрели бюстове и макар да имат привилегията да ги свалят поне под душа, те с тревога установяват, че бременността е доста тежко физическо и психическо изпитание.

Експериментът няма как да е напълно съпоставим с реална бременност, но резултатите са поучителни – още в края на първата седмица те изпитват симптоми, характерни за хората, покачили рязко телесното си тегло за кратко време. Започват да изпитват болки в мускулите и ставите, лесна уморяемост, безсъние и дори депресия. При симулираната бременност отсъстват някои физиологични фактори, които допълнително товарят женския организъм по време на бременност – високите нива на някои хормони, разширените вени, хемороидите както и честите храносмилателни смущения.

Тримата мъже безспорно оценяват колко по-лесна е тяхната „бременност“ в сравнение с тази в реалния живот, особено след като осъзнават, че в края на експеримента те просто ще разкопчеят коланите и с това всичко ще приключи, докато при жените следва раждането, за което определено се иска още много сила и не малко кураж.

Подобни експерименти на мнозина може да се сторят безсмислени или чудати, но едно е сигурно, изглежда идва времето, в което мъжете все по-осъзнато ще стават бащи, а може би това означава, че ще са и по-добри и отговорни съпрузи.
По материали на news.distractify.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

1,828 преглеждания

Comments are closed.